programma

26.10

Pollens, Wat een Heisa! Brakke Zondag

Pollens, Wat een Heisa! Brakke Zondag

16u00

Wim T. Schippers: kunstenaar, radio- en televisiemaker, liedjesschrijver, theatermaker, taalvernieuwer, absurdist en beroepsontregelaar. Analyticus van de lulligheid en ondermijner van goede smaak en conventie.

Begonnen in de vroege jaren ’60 binnen de Fluxus-beweging, legde hij pindakaasvloeren en kamers van zout in zijn zoektocht naar a-dynamische kunst. Schippers roemruchte tv-programma’s brachten ons memorabele personages als Sjef van Oekel, veel schandalen en nóg meer bloot. De invloed van Schippers op de cultuur van de Lage Landen is ongeëvenaard.

Op de grens van beeldende kunst, journalistiek, theater en televisie presenteren Muhka_media, programmareeks ‘de brakke zondag’ en Monty samen een eerbetoon aan deze alleskunstenaar. Muhka_media toont een selectie van Schippers’ televisiewerk. Monty presenteert video en beeldend werk in de tentoonstellingsruimte ABN, en een theatertalkshow. ‘De brakke zondag’ wisselt zijn vaste stek – het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam – in voor onze theaterzaal, en presenteert er een verfrissende mix van actuele journalistiek, muziek en theater.

video & beeldend werk Wim T. Schippers

in Monty_ABN

16, 17, 18, 23, 24, 25, 26 oktober

vernissage 16 oktober van 18u tot 22u

open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18u tot 20u30

finissage 26 oktober van 15u tot 20u30

gratis toegang

  • 26.10.08

    -  16u00