programma

15, 16.12

Provenance Unknown – Stamenkovic

Provenance Unknown - Stamenkovic

20u30

Provenance Unknown is de eerste theatervoorstelling van de half Servische, half Zwitserse multimedia-artieste Maria Stamenkovic, die in onze regionen geïntroduceerd werd door Jan Fabre. Zij danste o.a. in zijn voorstellingen The Crying Body, Je Suis Sang en l’Histoire des Larmes. Stamenkovic volgde dansopleidingen in Zürich en Londen, en geraakte daarna gefascineerd door multimedia. In de danssolo Provenance Unknown gaat zij een rechtstreekse dialoog aan met technologie en materie.

Ingenieur Alejandro Posada ontwierp voor Stamenkovic een licht- en geluidsprogramma dat wordt aangedreven door haar eigen hartslag. Tijdens het dansen exploreert zij de verschillende mogelijkheden van dit samenspel tussen lichaam en technologie. De materie wordt vertegenwoordigd door een grote hoop aarde, waarin de danseres op zoek gaat naar haar eigen territorium.

Provenance Unknown gaat over de existentiële zoektocht naar een eigen plek, over het verlangen naar licht, over de nostalgie van je geboortegrond. Stamenkovic danst met overgave. Haar energieke en opzwepende lichaamstaal zoekt het midden tussen zwaarte en zweven, tussen aarde en lucht, materie en ether.

  • 15.12.06

    -  20u30
  • 16.12.06

    -  20u30