programma

23, 24.11

A crock of bull at the crack of dawn

RACHID LAACHIR

20u30

In A crock of bull at the crack of dawn exploreert theatermaker, performer en ontwerper Rachid Laachir metamorfoses. Door het gebruik van lichaam, stem, kostuums en andere objecten creëert hij personages op het snijpunt van het natuurlijke en het menselijke, het magische en het mystieke.

In de voorstelling passeren kleine en grote emoties de revue. Elke scène is een daad van liefde of van geweld, van ego of van god, van leven of van dood, een daad van belang, een daad van verveling.

Via een collage van handelingen gaat Rachid Laachir op zoek naar een universele taal, weg van de ratio, op weg naar de waanzin. Hij neemt je mee op een waanzinnige, visuele en kleurrijke trip waar verbeelding centraal staat.

 

Foto’s website: Karolina Maruszak

EN –  In A crock of bull at the crack of dawn, theatre-maker, performer and designer Rachid Laachir explores metamorphosis. Through the use of body, voice, costumes and other objects, he creates characters at the intersection of the natural and the human, the magical and the mystical. He takes you on a frenzied, visual and colourful trip where imagination takes centre stage. 

"In order to control life we try to name it, in order to control death we perform it."
Het licht valt en breekt net zo goed als ik. Het licht op en het licht uit, het licht aan en het buigt. Het licht danst en kruipt over de vloer, het straalt het verblindt, het schittert, het scheurt.

Rachid Laachir

Over Rachid Laachir

Rachid Laachir (1986, België) behaalde zijn master scenografie en kostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen in 2009. De Theatermaker, performer en ontwerper realiseerde de voorbije jaren de scenografie van talrijke theatervoorstellingen in binnen- en buitenland. Naast zijn werk als ontwerper wordt hij vaak uitgenodigd als acteur/performer voor (inter)nationale theaterproducties, (experimentele) kortfilms en muziekperformances. Rachid Laachir creëerde gedurende zijn artistiek parcours ook zijn eigen theatervoorstellingen – waarin hij zelf speelde – die te zien waren in verschillende festivals, gallerieën en musea. Zijn performance-ervaring bestrijkt een breed gamma van soms onverwachte vormen en domeinen binnen de hedendaagse en audiovisuele kunsten.

Credits

van & met: Rachid Laachir
muziek: Stef Heeren
licht: Emese Csornaiuitvoering
decor: Laurens Deurinck
techniek: Amber Van Rooijen
outside eye: Aurelie Di Marino & Amelia Malfait
productie: Kunstenwerkplaats
co-productie: CAMPO, detheatermaker & Kunstenwerkplaats
residenties: BUDA, KAAP

  • 23.11.23

    -  20u30
  • 24.11.23

    -  20u30