programma

6, 7, 8.11

Ruth Becquart / Toren

Ruth Becquart / Toren

20u30

Toren is een portret.

Het portret van Vivian.

Het portret van één dag.

De dag dat ze sterft.

Op scène staat een vrouw met een kledingrek en een koffer make-up. Ze begint te praten over haar ochtend. Maar dan wandelt ze haar eigen film in. Ze neemt haar kledingrek en loopt de autosnelweg op. Wat volgt is een roadmovie langs de pechstrook. Als in een schemerzone, waar de nachtradio op de achtergrond klinkt en verhalen elkaar kruisen.

Ruth Becquart speelde als actrice bij o.m. Toneelhuis, Martha!Tentatief, Theater Malpertuis, HETPALEIS, Theater Antigone en De Onderneming. Nu schrijft en maakt ze voor het eerst zelf een voorstelling. Monty produceert.

In Toren vermengen theater en film zich op de scène en vertellen samen één verhaal. Ruth Becquart staat zelf op het podium. Voor het maken van de filmbeelden deed ze een beroep op Bart Baele, Caroline Rochlitz en Yves Degryse van het veelgeprezen ensemble Berlin (Bonanza, Jeruzalem). Ze nodigde Karlijn Sileghem, Jos Verbist en Ides Meire uit om een rol te spelen in de film.

Voor het verhaal van Toren liet Ruth Becquart zich inspireren door het Merlijnboec van Jacob Van Maerlant. Daarin verdwijnt Merlijn de tovenaar, door toedoen van zijn geliefde, in een onzichtbare toren.

  • 06.11.08

    -  20u30
  • 07.11.08

    -  20u30
  • 08.11.08

    -  20u30