programma

14.12

Kitchen. Table.

SAMAH HIJAWI

19u00

In Kitchen. Table. neemt kunstenaar Samah Hijawi je mee in de liefde en nieuwsgierigheid voor eten. In dit langdurige project onderzoekt ze de verschuiving van voedselpraktijken door handel en migratie.

We zitten samen aan tafel voor een maaltijd met oude, klassieke én hedendaagse recepten geïnspireerd op drie planten, die ons een dieper inzicht geven in de achterliggende politiek van het voedsel op onze tafels. De dinner-performance start met Za’atar, een bescheiden oostmediterraan kruidenmengsel, en de drie basisingrediënten die nodig zijn om het te maken: sesam, oregano en sumak. Met deze drie kruiden als uitgangspunt verweeft Samah de verhalen, de mensen, de landschappen en de recepten die kunnen worden getraceerd door de levenslijn van deze planten te volgen. Ze nodigt ons uit om de planten fysiek en van dichtbij te bekijken, en te leren over hun astrologische connectie met de hemellichamen en planeten.

 

Foto’s website: Samah Hijawi

Een boeiende en smaakvolle trip aan de hand van oude, klassieke en hedendaagse recepten.

Over Samah Hijawi

Samah Hijawi is beeldend kunstenares, astrologe, onderzoeker en curator van Palestijnse afkomst. Haar werk behandelt thema’s als trauma en dislocatie in het Midden-Oosten. Haar werk werd onder andere getoond in MoMa (NY), Haus Der Kultruren Welt (Berlin), en het Beirut Art Center… Ze is tevens onderzoekster aan de ULB.

Credits

Productie: Kunstenwerkplaats
Partners: Beursschouwburg, vierNulvier, Kaai Theater, A. M. Qattan Foundation
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

  • 14.12.23

    -  19u00