programma

21.11

Onvoorspelbaar Verleden | UITGESTELD

Saman Amini / Black Sheep Can Fly / Theater Utrecht | Onvoorspelbaar Verleden | Belgische première

20u30

VOORSTELLING UITGESTELD • Door de recente maatregelen die in Nederland genomen worden, ziet Black Sheep Can Fly & Theater Utrecht zich genoodzaakt om de tournee van Onvoorspelbaar Verleden te annuleren. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden.

Amir, ooit een straatschoffie, is een talentvolle en gerespecteerde zanger aan de top van zijn carrière. Ondanks al het succes is hij verre van gelukkig. Hij is depressief, drinkt en raakt steeds verder verwijderd van alles wat hem lief is. Na een mislukt optreden stort zijn wereld in elkaar. Zijn fans en vrienden keren zich tegen hem. Die avond drinkt Amir als nooit tevoren. Als hij weer bijkomt, is hij op het strand van Baarzagh, het station tussen hel en aarde. Amir komt in een hallucinante nachttocht terecht waar hij via donkere krochten en diepe dalen zijn weg naar huis probeert terug te vinden.

Zo veel van onze beweegredenen in het heden zijn gebaseerd op littekens uit het verleden. Het durven inzien en veranderen van disfunctionele gedragspatronen bij onszelf ondersteunt de verbinding met de ander. En de verbinding met de ander is de essentie van ons bestaan.

Saman Amini

Zoals altijd weet Saman Amini humor af te wisselen met scherpe inzichten. Zijn kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je met bitterzoete blues of slaat je om de oren met scherpe raps, melancholisch en betoverend. Theatrale scenes en sterk persoonlijke liedjes gaan moeiteloos in elkaar over. Na de felgesmaakte A Seat At The Table brengt Black Sheep Can Fly nu een tragikomische muzikale voorstelling van theatermakers Saman Amini en Nima Mohaghegh in samenwerking met Arie de Mol over pijn uit het verleden en in hoeverre je als mens de keuze hebt je daarvan te bevrijden.

Over Saman Amini  

Saman Amini (1989) werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat At The Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat At The Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft Amini tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

De pers over A Seat At The Table

“De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.” – NRC ★★★★★

“Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.” – De Volkskrant ★★★★

  • 21.11.20

    -  20u30