programma

17.12

Fair Arts Almanac

SOTA

13u00

Handvatten voor een faire toekomst

“Fair practice” is al tien jaar een strijdpunt in de kunsten, dat SOTA (State of The Arts) mee op de agenda zette: eerlijke vergoedingen, respectvolle omgang met elkaar, herverdeling van macht… Anno 2022 wordt dit principe algemeen omarmd, tot in de Visienota Kunsten van de minister toe. Maar is de strijd daarmee gestreden? Welke stappen vooruit vinden we nog samen nodig?

Wat als ‘rust’ een essentieel onderdeel wordt van ons begrip over werk? Hoe ziet een verdienmodel eruit dat is gebaseerd op wat je nodig hebt? En lukt het ons werkplekken te ontwikkelen die moederschap niet enkel tolereren, maar echt omarmen? Wat als burgers mee zouden kunnen beslissen over de cultuurpolitiek?

Deze namiddag biedt een levendige inkijk in de vele ideeën en discussies die in 2023 zullen verschijnen in de Fair Arts Almanac, een publicatie van SOTA met 12 hoofdstukken, 100 hot topics, 50 auteurs en talloze tools. Noem het een preview van een boek waar je nog niet in kan bladeren, maar gewoon live mee in gesprek kan gaan. In vijf rondetafelgesprekken, onder leiding van de redacteurs van de Fair Arts Almanac, gaan we in op een aantal prikkelende voorstellen rond sociale, economische, ecologische en politieke kwesties in de kunsten (en erbuiten).

Ook presenteren we het nieuwe SOTA vanaf 2023, als een ondersteunend en verenigend platform voor kunstenaars en cultuurwerkers die zelf een actie willen ondernemen voor een faire kunstwereld. Ook benieuwd naar hoe jij betrokken kan raken in onze nieuwe open structuur? Welkom!

  • 17.12.22

    -  13u00