programma

13, 14.05

’t Barre Land | Fantasio

't Barre Land | Fantasio

20u30

Toneelgezelschap ’t Barre Land heeft weer een bijzondere avond voor u in petto, die bestaat uit twee delen.
Fantasio wordt een superlight versie van de gelijknamige komedie van Alfred de Musset. Het Utrechtse gezelschap situeert de Franse romanticus ergens tussen Goethe en Büchner, en Ibsen en Perec. Een ultrakorte en ultralichte uitvoering door Anouk Driessen en Margijn Bosch. Met de nadruk op licht. Light.
Daarnaast is er De narren van Shakespeare zijn kwaad, een sprakeloos stuk op basis van alle narrenteksten uit het oeuvre van William Shakespeare en Buster Keaton. Kortom: een voorstelling die voor zichzelf spreekt. Vincent van den Berg en Ingejan Ligthart Schenk brouwen een zwartgallige dwarslezing met nooit eerder vertoond materiaal.

Kijk naar die oude berookte stad. Er zijn geen plekken, geen straten, geen stegen, waar ik niet meer dan dertig keer geweest ben. Er zijn geen straatstenen of ik heb er mijn hakken op gesleten, geen huizen of ik weet van welk meisje of van welke vrouw het domme hoofd is dat zich eeuwig achter het venster aftekent. Ik kan geen voetstap zetten zonder over die van gisteren te lopen. Mijn beste vriend, deze stad is nog niets vergeleken met mijn hoofd. Alle hoeken ervan zijn mij honderd maal bekender. Alle wegen zijn honderd maal zo versleten. Ik ben er op nog honderd andere manieren doorgezworven, door dit bouwvallige brein, ik, de enige bewoner. Ik heb me er bedronken in alle kroegen. Ik ben er als alleenheerser in een gouden koets doorgereden. Ik ben er als een goede burger op een vreedzame muilezel doorgedraafd, en nu durf ik er niet eens als een dief met een lantaarn naar binnen te gaan.
Fantasio

Wie door een nar vakkundig wordt gepakt
Is zelf een grote nar -hoe zeer ’t ook doet-
Als hij die klap niet achteloos opvangt.
Zo niet, dan staat de wijze als een dwaas te kijk,
Terwijl de nar een ander op het oog had.
Hul me in spikkels. Gun me alle vrijheid
Te zeggen wat ik denk, en grondig zal ik
De zieke sappen uit de rotte wereld jagen,
Als ze mijn pillen maar geduldig slikt.
As you like it

van en met Vincent van den Berg, Ingejan Ligthart Schenk, Margijn Bosch, Anouk Driessen, Czeslaw De Wijs | productie ’t Barre Land | www.barreland.nl

  • 13.05.11

    -  20u30
  • 14.05.11

    -  20u30