programma

22, 23.11

’t Zesde Bedrijf | Haralds Feestje & Liebling

't Zesde Bedrijf | Haralds Feestje & Liebling

20u30

Steve Aernouts, Bert Haelvoet en Jonas Van Geel zijn samen de kern van theatercollectief Het Zesde Bedrijf. Twee seizoenen geleden zorgden zij in de foyer van Monty voor zeven onvergetelijke avonden Voorspel op dinsdag. Vorig seizoen produceerde Monty Haralds Feestje en Liebling, naar twee nieuwe teksten van Jeroen Perceval. Nu speelt Het Zesde Bedrijf beide stukken als tweeluik: 2 voorstellingen en 12 sterren op één avond! In totaal 120 minuten tekst van Jeroen Perceval, op de spits gedreven door Het Zesde Bedrijf.

Haralds Feestje en Liebling leggen de vinger op de heikele condition van een nieuwe generatie, en bieden een voetafdruk van een jonge lichting theatermakers.

Voor Haralds feestje baseerde Perceval zich losjes op True West van Sam Shepard. Het is Haralds verjaardag. Lenny, z’n broer, heeft voor hem een feestje georganiseerd. Er zijn vrienden van vroeger uitgenodigd en er worden beloftes aan de toekomst gemaakt. En dat allemaal op Haralds gezondheid, waaraan gewerkt wordt door specialisten.

Steve Aernouts en Jeroen Perceval spelen. Ze maken een rake voorstelling over twee broers. Over hun ruzies, verwijten, schaamteloze momenten, jaloezie en haat. En uiteindelijk ook: hun onvoorwaardelijke liefde.

tekst Jeroen Perceval
spel Steve Aernouts en Jeroen Perceval
dramaturgie Jan Van Dyck
scenografie Mieke Windey
coach Peter Seynaeve
productie Monty

Liebling speelt zich af in een zomerhuis in de Provence. Aan de ene kant een gapend ravijn, aan de andere kant een weelderige tuin met zwembad. Remsk, een werkloze acteur-schrijver-muzikant-filosoof-loodgieter en Sarah, een beloftevolle jonge actrice, brengen er de zomer door. Ze hebben Bill en Nicky uitgenodigd om te komen logeren. De avonden verstrijken. Naarmate de wijn vloeit, groeien de tongen, openen de monden en splijten de harten.

Jonas Van Geel, Bert Haelvoet, Minke Kruyver en Ellen Schoenaerts spelen vier personages, die elkaar tot de rand van de waanzin drijven.

spel Bert Haelvoet, Minke Kruyver, Ellen Schoenaerts, Jonas Van Geel
tekst Jeroen Perceval
voor-zitters Steve Aernouts en Jeroen Perceval
scenografie Mieke Windey
projectie Steven Perceval
kostuums Tine Deseure
licht Mark Van Denesse
productie Monty

de pers over Het Zesde BedrijF 

Met Haralds Feestje heeft Jeroen Perceval een bijzonder fijne hedendaagse tragikomedie geschreven. Karig met woorden en zonder veel poespas legt hij de vinger op de zere wonden van zijn generatie. –  Liv Laveyne over Haralds Feestje, Knack, 2008

Feestelijk theater, over meeheulen of niet. (…) Deze halve rapvoorstelling voelt erg eigentijds aan. Ook de fijne theatrale vondsten geven veel zin in het nieuwe theaterseizoen. Wouter Hilllaert over Haralds Feestje, De Morgen, 2008

 

Na Haralds Feestje bewijst Jeroen Perceval met Liebling opnieuw een talentvol observator te zijn van ‘het leven gelijk het is en gelijk ge de schijn ophoudt’. Het Zesde Bedrijf zet zijn tekst ook ditmaal gedegen op scène. (…) Jazzt Perceval met zijn taal op een hedendaags ritme, hij (her)kent ook duidelijk het klappen van de zweep van toneelschrijvers als Ayckbourn, Albee en zelfs Strindberg. Hij schrijft zich met geslepen pen in in een traditie en dat belooft. *** Liv Laveyne over Liebling, De Morgen, 2009

 

  • 22.11.09

    -  20u30
  • 23.11.09

    -  20u30