programma

3, 4, 5.05

Testament – A. Ferm

Testament - A. Ferm

20u30

Wanneer hoofd van lichaam wordt gescheiden, is er 12 minuten hersenactiviteit waarin het gevoelsleven nog bestaat…

Testament is een necromantische inkijk in de ziel van drie personages. Een filmmaker, een vrouwtje en een oude vader figureren in een enigmatische vertelling over de dood, verlies en verlangen. Begeleid door een intrigerende beeldmontage en overrompelende soundscape, tuimelen deze drie verloren zielen tot in de diepste krochten van Alices konijnenpijp.

Testament werpt een blik op de dood en dus op iets dat zich onmogelijk in een blik laat vangen. Het Verdriet, het Verlies en de Verlossing vormen de drie pijlers van de voorstelling. Inspiratie vond Abattoir Fermé bij Lewis Carroll’s avonturen van Alice: een ondergronds avonturenverhaal en introspectief sprookje, waarin de personages zich voortbewegen in een schemergebied tussen leven en dood.

Met Testament zet Abattoir Fermé zijn zoektocht verder naar een vorm van filmisch theater. Het resultaat (denk aan Indie, Tinseltown, Moe maar op en dolend) voelt steevast aan als fascinerend, trippy en zintuiglijk. Of in het geval van Testament: als een trip deep, deep down the rabbit hole.

  • 03.05.07

    -  20u30
  • 04.05.07

    -  20u30
  • 05.05.07

    -  20u30