programma

26, 27.11

A Separation

TG STAN

20u30

Eerste beeld: een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk? Zo begint de Iraanse cineast Asghar Farhadi zijn meermaals bekroonde film A Separation.

Prachtmateriaal voor Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Manizja Kouhestani en Mokhallad Rasem. Ze geven gestalte aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst.

Een menselijk verhaal over schuld en onschuld. Een universeel verhaal zonder helden.
Over échte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk.
Over fouten maken.
Over vergeven.
Over kind zijn.
Over vrouw zijn.
Over man zijn.
Over oud en hulpeloos zijn.
Binnen een systeem van onderdrukking en censuur.

Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

In de pers

“Met veel spelplezier en terzijdes worden vooroordelen blootgelegd tussen culturen en klassen; zowel binnen het verhaal als binnen de realiteit van het spelersensemble.” – Theaterkrant, Moos van den Broek, Keuze van de criticus

“Je trapt geregeld in de val van je eigen biases en vooroordelen. Tot de acteurs je daar dan zelf weer attent op maken. (…) Dat alles maakt van A Separation een uitdagende en tegelijk geestige voorstelling.” – Pzazz, Pieter T’Jonck

Over de maker

Scarlet Tummers (1990, NL) is een Nederlandse speler en maker die in 2014 aan het RITSC afstudeerde. Ze was te gast in producties van De Warme Winkel, Wunderbaum, KVS, Simon De Vos en Fabrice Murgia en maakte ze tot 2017 deel uit van het gezelschap le Mouton Noir. Als gastdocent geeft ze les aan het KASK en P.A.R.T.S. Bij tg STAN speelt ze in De Kersentuin, een productie die sinds 2015 op het repertoire staat en maakt ze met A Separation haar eerste creatie bij het gezelschap.

  • 26.11.21

    -  20u30
  • 27.11.21

    -  20u30