programma

9, 10.12

Jerusalem

SCARLET TUMMERS & ATTA NASSER / TG STAN

20u30

“You can learn something from every person you meet. Every person knows something that you don’t know.” Vanuit dit standpunt willen Scarlet Tummers, geboren in Den Haag, en Atta Nasser, geboren in Jeruzalem, elkaar leren doorgronden.

Nasser en Tummers ontmoeten elkaar op de scène in een zoektocht naar identiteit en zingeving. Ze willen te weten komen wat het betekent om te geloven, zowel binnen religieuze praktijken als in het dagelijkse leven. Geloof meandert door hun wereld, via hun ouders, partners en kinderen. Waaruit ontstaat de drang om te geloven? Wat is het verschil tussen goed en slecht?

Twee mensen, niet van hier, bouwen aan een toekomst. Ze confronteren zichzelf, elkaar en het publiek met hun Jeruzalem: een plaats waar drie wereldgodsdiensten samenkomen, van aanhoudend conflict, maar waar ook geleefd en gelachen wordt.

 

Foto’s website: Scarlet Tummers & Atta Nasser

It’s good that you are here It’s good that we are here It’s good that you have children You have two I have two It’s good that you have hope

Atta Nasser leerde de kneepjes van het vak in het Palestijnse Nationale Theater El Hakawati en aan het RITCS in Brussel. Hij speelde bij tg STAN in move (on) en Orphans.

Scarlet Tummers studeerde aan het RITCS en maakte tot 2017 deel uit van het gezelschap le Mouton Noir. Tummers maakte eerder bij STAN de voorstelling A Separation.

Credits
van en met: Atta Nasser and Scarlet Tummers
tekst en spel: Atta Nasser en Scarlet Tummers
artistiek advies: Bart Capelle, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Haider Al Timimi en Frank Vercruyssen
techniek: Bert Vermeulen
productie: tg STAN
coproductie: Theater Antigone
tekst gebaseerd op onder meer Simone Weil, Mahmoud Darwish, Amin Malouf, Sylvia Plath, Edward Saïd en anderen
met steun van: wpZimmer en Zuidpool

  • 09.12.22

    -  20u30
  • 10.12.22

    -  20u30