programma

31.05, 1, 2.06

The Desert – Ducourt & Sharifi

The Desert - Ducourt & Sharifi

20u30

The Desert is growing: woe to those who seek to protect it / The Desert grows: woe to him who deserts hide

Twee mannen staan tegen de achterwand van het podium. Frontaal naar het publiek gekeerd. Lang en bewegingloos blijven ze staan. Dan beginnen ze te bewegen, tasten ze elkaar af. Hoe ver kan een overeenkomst gaan zonder dat het een compromis wordt? Dat onderzoeken Sharifi en Ducourt in hun duet.

The Desert…ging in première tijdens Dans in Kortrijk in 2004. Er volgde een indrukwekkende tournee door binnen- en buitenland en de creatie werd uitgeroepen tot ‘cultperformance’. Een intense ontmoeting die u moet meegemaakt hebben.

Jean Luc Ducourt was al met verschillende projecten te gast in Monty. Hij volgde een dansopleiding in Parijs en werkte als artistieke rechterhand van Anne Teresa De Keersmaeker. Sindsdien gaat hij zijn eigen weg tussen theater en dans met voorstellingen als o.m. Pourqoi quand je te regarde, Kammarspel (naar Ingmar Bergman), en in april i.h.k.v. Kino Eye#7, Détruire dit-elle (naar Marguerite Duras).

Hooman Sharifi is thuis in Monty. Sinds zijn debuutsolo op het Junge Hunde Festival volgen we hem op de voet. Sharifi legde het traject af tussen zijn geboorteland Iran en Europa, maar ook tussen de dans van de straat en die van het podium. Met Impure Company creëert hij voorstellingen waarin dubbelheid en nomadisme een hoofdrol spelen.

  • 31.05.07

    -  20u30
  • 01.06.07

    -  20u30
  • 02.06.07

    -  20u30