programma

4, 5.05

Kelly

TIM NATENS /THEATER ANTIGONE

20u30

In Kelly kruipt de jonge theatermaker en speler Tim Natens in de huid van de verguisde Britse wapeninspecteur David Kelly, die het in 2003 aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de invasie in Irak en enkele maanden later in onduidelijke omstandigheden om het leven kwam. Alle documenten rond zijn overlijden moeten tot 2073 achter slot en grendel blijven. Achttien jaar na zijn dood betreedt David Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn.

Wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Is het om ons nog eens attent te maken op dat stukje geschiedenis dat voor velen nog steeds de toekomst bepaalt? Of wil hij begrijpen waarom mensen zich aan Amerikaanse vliegtuigen vastklampen om een paar meter verder de dood te vinden?

Kelly is een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.

Foto’s website: TIM NATENS /THEATER ANTIGONE

Who the f*ck is David Kelly and why should you care?

Over Theater Antigone

Antigone is een theaterhuis waarin makers en spelers maximale ontplooiings- en speelkansen krijgen. Ze richten zich sterk op de ontwikkeling van het artistiek potentieel van jonge kunstenaars. Antigone wil als artistieke organisatie een speelruimte zijn waarin bevoegden en onbevoegden, nieuwe en oude Belgen, rechtse rakkers en linkse ratten, ceo’s en steuntrekkers, spelers, makers en publiek opnieuw met elkaar in zachte botsing kunnen komen. Uit die frictie kunnen nieuwe verhalen en artistieke talen ontstaan.

Over Tim Natens

Tim Natens is speler, schrijver en theatermaker en studeerde in 2017 af aan RITCS, Brussel. Kelly is zijn eerste solovoorstelling. Irak keert meermaals terug op zijn parcours: in Oeps (Theater Antigone, 2016) en Stuff Happens (in een regie van Jos Verbist & Haider Al Timimi) werkte hij al eerder rond deze thematiek.

Credits
tekst en spel: Tim Natens
regie: Haider Al Timimi
dramaturgie: Ellen Stynen
coaching: Jos Verbist
scenografie : Giovani Vanhoenacker
lichtontwerp: Valentin Boucq
geluidsontwerp: Niels Vanherpe
techniek: Lukas Vanhoutte
productieleiding: Bram Corneillie
productie: Theater Antigone
met dank aan: Martin Zizi, Cor Bellanger, Jan Willems, Mattieu Verpoort

Afbeeldingen website
Bart Grietens

  • 04.05.23

    -  20u30
  • 05.05.23

    -  20u30