programma

4.05

Tom Pintens

Tom Pintens

20u30

Tom Pintens in Monty! Winter maakt ons vrolijk!

Tom Pintens speelt de Lage Landen plat om zijn nieuwe plaat voor te stellen. Winter maakt ons vrolijk is Pintens op zijn best als songschrijver en multi-instrumentalist. En in het Nederlands bovendien, met teksten van Ellen Schoenaerts.

Winter maakt ons vrolijk gaat over liefde, seks, politiek, de vier seizoenen en de verdere levensloop van een enkeling die reeds op het debuutalbum verloren liep. De teksten, fatalistisch én hoopvol, zijn zowel een weerspiegeling van het leven dat door ons geleefd wordt als een ode aan de levenslust.

Daar waar het Nederlandstalige debuutalbum van Pintens vooral een knutselplaat was, is Winter maakt ons vrolijk eerder een live-plaat. De muziek doet soms denken aan José Gonzalez, dan weer aan Wim De Craene, en soms zelfs aan de sprookjesachtige filmmuziek van Danny Elfman. Tom Pintens weet invloeden van zowel Radiohead als Chopin perfect te integreren in een heel eigen stijl

Voor wie de plaat nog niet kent het ideale moment om ze te leren kennen. Wie ze wel al heeft gehoord, begrijpt meteen dat Tom Pintens in de intimiteit van Monty schitterend tot zijn recht zal komen.

 

  • 04.05.09

    -  20u30