programma

20, 21.05

mu’ mu’ mu’ | GEANNULEERD

URLAND | mu' mu' mu' | Belgische première

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling werd geannuleerd.

URLAND maakt via Hamlet en Star Trek een dadaïstische ode aan het Woord.  

woorden, woorden, woorden — William Shakespeare
mu’, mu’, mu’ — Wil’yem Sheq’spir
mijn woorden hebben mij niets meer te zeggen — Heiner Müller
alles is al gezegd, behalve dit — URLAND

Het bestaan van ‘The Klingon Hamlet’ was een ontdekking voor URLAND. Het iconische oerstuk van Shakespeare is vertaald naar het Klingon (de succesvolste geconstrueerde taal ter wereld uit de sciencefiction tv-serie Star Trek). Het is een absurditeit die URLAND inspireert tot een beeldende voorstelling over taal. Tiktak meets Wittgenstein.

URLAND swingt met klaarblijkelijke en onklaarblijkelijke onzin in een orgastisch-buitenaards-hier-en-nu-spektakel door alle wetten van de logica. URLAND zoekt bevrijding, en rekent in mu’ mu’ mu’ af met zijn eigen worsteling met betekenis.

Is het uiteindelijk niet allemaal dada?

Over de makers

URLAND is een performancecollectief dat autonoom werkt en geen hiërarchie kent. URLAND, bestaande uit Ludwig Bindervoet, Jimi Zoet, Thomas Dudkiewicz en Marijn Alexander de Jong, laat zich inspireren door technologische ontwikkeling, wereldliteratuur en hedendaagse beeldcultuur. De voorstellingen zijn beeldende, muzikale en fysieke performances over universele thema’s. URLAND is sinds 2016 te gast bij Monty, zo speelden ze EXPLORER/Prometheus Ontketend (2016), UR (2018) en URLAUB (2019).

In de pers

“Ludwig Bindervoet brengt in Klingon-make-up en Shakespearekraagje op gevoelige wijze de Klingonvertaling van ‘To be or not to be’ ten gehore: Hamlets existentiële twijfels resoneren dwars door de taalbarrière heen.” – NRC

“URLAND is de meest nerdy theatergroep van Nederland.” – De Volkskrant

  • 20.05.21

    -  20u30
  • 21.05.21

    -  20u30