programma

28.10

SKaGeN | Watermerk

SKaGeN | Watermerk

20u30

Hollywood in Monty met cinema SKaGeN. Zo klonk het enkele maanden geleden toen het collectief een benefietvoorstelling speelde ten voordele van de realisatie van zijn kortfilms. De zes acteurs haalden halsbrekende toeren uit om hun project binnen het geplande tijdsbestek en met de beschikbare middelen klaar te stomen. Nu is het eindelijk zover. SKaGeN ruilt de scène voor de set!

 

Watermerk is een cluster van zes kortfilms. Elk SKaGeN-lid schrijft een scenario dat uiteraard zijn/ haar watermerk draagt. De andere leden van het collectief werken mee aan de verfilming. Resultaat hiervan is een kleurrijk mozaïek van zes hoogstpersoonlijke documenten. Eigenzinnig en recht voor de raap!

 

Van portretten van vaders, over gedachten van acteurs en impressies van het leven on tour, tot hartverscheurende liefdeshistories. Van “Ma bière with André”, over het oeuvre van Stravinski, tot “Liefde lust en bulten.”

 

Het medium film is altijd een wezenlijk onderdeel geweest van het werk van SKaGeN. Vanaf het prille begin onderzocht het collectief hoe dit medium zinvol kon worden aangewend op de bühne. Binnen een theatervoorstelling. Vormgeving en theatrale taal worden dan ook sterk gekleurd door deze zoektocht. In 2002 realiseerde het gezelschap WOLF, een eerste langspeelfilm die op verschillende plaatsen in Vlaanderen werd getoond. Met Watermerk zetten zij een tweede stap van de scène naar de set.

 

SKaGeN laat het theater uiteraard niet voor wat het is. In het voorjaar is het collectief opnieuw bij ons te gast met het tweede deel van de trilogie Hemel, Vagevuur en Hel: La Merde, naar De Pest van de Franse auteur Albert Camus.

 

Watermerk is een productie van SKaGeN vzw.

SKaGeN is Korneel Hamers, Valentijn Dhaenens, Yves Degryse, Mathijs Scheepers, Bruno Vanden Broecke, Clara van den Broek.

  • 28.10.05

    -  20u30