programma

14, 15.11

We’re all alone in this together

Kim Karssen / Frascati

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling
  • co-presentatie
  • Duur: 90 min

Over een clown verkleed als mens in een volwassen wereld

 

We’re all alone in this together is een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in een explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt, maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is.

 

Twee individuen willen niet alleen zijn, maar weten ook niet zo goed hoe het samen moet. Ze willen een wereld bouwen, maar weten niet wat het juiste gereedschap daarvoor is. Als twee clowns in een volwassen wereld proberen ze zich te gedragen binnen de regels van het ‘menszijn’, in de hoop zo een soulmate te vinden. Tot blijkt dat de regels voor haar net anders zijn dan voor hem.

 

We’re all alone in this together is een tragikomische performance over jezelf wapenen tegen de draken op het slagveld der liefde. Maar ook tegen de spoken in je hoofd. Tegen die enge man die achter je aan fietst na school- en tegen die draak van een buurvrouw die zegt dat je het allemaal zelf bedacht hebt.

 

Want als je zelf een clown bent verkleed als mens, hoe weet je dan nog welke draak een mens is en welke mens een draak?

"[...] zelden lukt het een voorstelling echt: dat je de wereld na afloop met een nieuw, of aangescherpt, bewustzijn ervaart."

★★★★★ NRC

"Wat begint als een lichtvoetige, clowneske performance over het ongemak van daten ontpopt zich tot iets veel scherpers en duisterders.”

Theaterkrant, Keuze van de Criticus

Meer info

 

Theatermaker en actrice Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze in haar voorstellingen op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.

wereld gebouwd door Kim Karssen samen met Elias De Bruyne, Thibaud Delpeut, Scott Robin Jun, Hanne Pierrot, Noah Jansen, Tobias Moerenhout, Martijn Nieuwerf, Adriaan de Geus productie Frascati coproductie De Warme Winkel met dank aan Tomas Loos, Jip vuik en Max Wind