programma

9.04

Wunderbaum & KVS | De Wet

Wunderbaum & KVS | De Wet

20u00

Gerechtigheid? Die krijg je in het hiernamaals. In dit leven heb je de wet.
– William Gaddis, A Frolic of His Own

De wet is je vriend. De wet beschermt. De wet schept orde in chaos. De wet is de universele maatstaf. De wet discrimineert niet. De wet is voor iedereen gelijk. Maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

Wunderbaum en KVS maken een voorstelling over netten en mazen, over regels en interpretaties, over invloed en machteloosheid. Zo is er het verhaal van Oscar, die aangereden wordt door zijn eigen (onbemande) auto. Moet hij een proces tegen zichzelf aanspannen? En terwijl een serie bizarre rechtszaken gevoerd wordt over het lot van een hond die klem zit in een kunstsculptuur, zien we hoe de levens van een Somalische piraat, een illegale prostituee en een Europarlementariƫr elkaar heel toevallig raken.

Deze voorstelling maakt deel uit van The New Forest, een grootschalig project waarbij Wunderbaum vier jaar lang zoekt naar alternatieven voor een toekomstige samenleving.

van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Willy Thomas, Mieke Verdin, Scarlet Tummers e.a. | vormgeving Maarten van Otterdijk | productie KVS en Wunderbaum

De voorstelling gaat door in Toneelhuis omdat het podium van Monty te klein is. Reserveren via www.toneelhuis.be.

  • 09.04.14

    -  20u00