programma

21, 22, 23.11

Wunderbaum | Detroit Dealers (Belgische première)

Wunderbaum | Detroit Dealers (Belgische première)

20u30

| OP LOCATIE! |

 Citroën Benelux 

Boomsesteenweg 894-898, 2610 Wilrijk.
Voldoende parking aanwezig.

Voor de vroege ariveerders: op de voorstellingsdagen biedt Citroën een 8-tal testritten aan met de Citroën C-ZERO, een 100% elektrische wagen.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Bus 500: om het half uur vanaf F. Rooseveltplaats (perron 40) via Amerikalei. Afstappen aan halte Wilrijk Terbekehofdreef.

Met de fiets: op 6 km vanaf de deur van Monty, 500 meter voorbij Ikea.


Thanks for the ride, it sure beats walking!

Een filmische muziektheatervoorstelling over de vergankelijkheid van de auto als sekssymbool.
Na uitverkochte zalen in Nederland, nu in de splinternieuwe, spitante Citroën-garage op de Boomse Steenweg.

Tegen de achtergrond van de opkomst en ondergang van de Amerikaanse auto-industrie vertelt Wunderbaum-acteur Walter Bart het verhaal van zijn opa, autohandelaar Arie Bart.

Arie is een Nederlandse Opel-dealer in de jaren vijftig. Op een zakentrip naar het moederbedrijf General Motors in Detroit ontmoet hij een Amerikaanse soulzangeres. In een cross-over van gedramatiseerde documentaire, theater en muziek wordt het markante leven van Arie Bart verbonden met de romantiek van de Amerikaanse droom en de vergankelijkheid van de auto als sekssymbool.

In een visuele cross-over van gedramatiseerde documentaire, theater en muziek vertelt het Nederlandse acteurscollectief Wunderbaum het verhaal van de opkomst, bloei en ondergang van de Amerikaanse auto-industrie en een Nederlandse Opel-dealer. Detroit Dealers is een kruising tussen een industriële familietragedie en een publiek debat rond maatschappelijke, ecologische en economische thema’s.

 

 

 

Acteurs / makers Walter Bart, Maartje Remmers | Met Rosemarie Wilson |Compositie Bo Koek |Muzikanten Jens Bouttery, Andrew Claes | Film / vormgeving Gerbrand Burger | Coproducenten Rotterdamse Schouwburg, NTGent, Holland Festival | Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur, NFPK+, Norma Fonds, Stichting Doen

Detroit Dealers is het eerste deel van het drieluik The Enemy in the Family, een op feiten gebaseerd, multimediaal familie-epos. De vorm is die van een documentaire die niet alleen op feiten stoelt, maar ook op fictie. In gefilmde beelden en live gespeelde scènes gaat acteur en theatermaker Walter Bart in dit eerste luik op zoek naar de Amerikaanse bastaardzoon van zijn grootvader, Opel-dealer Arie Bart. Deze gedramatiseerde documentaire gaat vergezeld van live muziek.

Film, muziek en beeldende kunst spelen een belangrijke rol in deze voorstelling: in Detroit werd de ontmoeting tussen Walter Bart en zijn achternicht vastgelegd in een documentaire film; de muziek werd speciaal voor de voorstelling gecomponeerd en het decor beeld is ontworpen door beeldend kunstenaar Gerbrand Burger.

Voor deze productie werkt Wunderbaum samen met Rosemarie Wilson: ook bekend als ‘One Single Rose’, geboren in Detroit en een bejubelde dichteres, schrijfster, columniste, zangeres en actrice.

Een absoluut hoogtepunt is de rap battle waarin Bart en Wilson elkaar met heerlijk schunnige teksten te lijf gaan: de een als absoluut voorvechter van de auto, de ander als fervent tegenstander. (18/06/2012, HDC Media)

Walter Bart zegt over Detroit Dealers: “Ik ben persoonlijk gefascineerd door de manier waarop de wagenindustrie zich de voorbije decennia heeft ontwikkeld, en waar mijn grootvader een exponent van was. Terwijl studies al vroeg genoeg aantoonden dat de explosie van het mondiale wagenpark voor enorme klimatologische en verkeerskundige veranderingen zouden zorgen, is de wagenindustrie erin geslaagd zijn imago te verbinden met waarden zoals vrijheid, kracht, aantrekkelijkheid. Ik denk dat er momenteel een enorme uitdaging ligt voor de auto-industrie om deze waarden opnieuw te definiëren. De auto zal een nieuw imago moeten krijgen. Wat is het imago van de ‘future car’, dat wil ik onderzoeken.”

  • 21.11.12

    -  20u30
  • 22.11.12

    -  20u30
  • 23.11.12

    -  20u30