programma

11, 12.12

Schaapjes op het droge | UITGESTELD

Wunderbaum | Schaapjes op het droge

20u30

VOORSTELLING UITGESTELD • Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat deze voorstelling niet door. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Sociale verliezers herkent men aan hun adres.

Wunderbaumers Maartje Remmers en Wine Dierickx waren tieners in de jaren ’80. De tijd waarin het mogelijk was een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Onze moeders prentten ons in: “Iedereen heeft gelijke kansen! Grijp ze! Jullie zijn de architect van je eigen geluk!”

Nu, 30 jaar later, een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien we samen met onze kroost uit ons huis, maar weten niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. We vragen ons af: waar is het misgegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild?

Hadden onze moeders ongelijk? En wat vertellen wij straks aan onze dochters?

Maartje en Wine lazen Schäfchen im Trockenen, de Duitse succesroman van Anke Stelling.

Wine: “Het is alsof je over je eigen leven leest. Het is een tragikomisch familiaal manifest. Een woedende aanklacht waar je ook om kan lachen.”

Maartje: “Het gaat om het besef dat sociale klasse, ondanks de idealistische ideeën uit je jeugd, natuurlijk een rol speelt.” Samen met muzikant Harald Austbø gaan ze dit boek te lijf.

“De valse verwachtingen van Generatie X” – De Telegraaf

“Een rake vorm voor een actueel verhaal over de rol van geld.” – ★★★★ Trouw, Wendy Lubberding)

“In hun bekende quasi-ter plekke improviserende stijl knippen de vrouwen van Wunderbaum de thematiek van de roman, die dicht bij henzelf staat, door die van hun theatercollectief heen.” –  Theaterkrant, Dick van Teylingen

“Schaapjes is een even speels als bloedernstig, geestig als verongelijkt, bokkig als vergevingsvol stuk over sociale ongelijkheid, solidariteit, het geloof in vriendschap en het ideaal van collectiviteit.” – ★★★★  De Volkskrant, Karin Veraart

  • 11.12.20

    -  20u30
  • 12.12.20

    -  20u30