programma

17.03

WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum

20u00

  • Nederlands
  • voorstelling
  • co-presentatie
  • Duur: 90 min

Deze voorstelling vindt plaats in hetpaleis, Theaterplein, 2000 Antwerpen

Het is hoog tijd om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed, zijn we hooked. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich. Ouders en opvoeders zijn licht tot zwaar bezorgd. Ze horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in World of Warcraft vieren.

 

Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor die generatie ouders zo kenmerkend is? En wat voor recht van spreken hebben ze eigenlijk als ze geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als hun kind tegen hen praat? Of als ze tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Immoweb surfen?

 

Acteursgroep Wunderbaum ging samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken.

"In herkenbare, gevatte dialogen, wordt een tijdsgeest geschetst waar bepaalde basiswaarden lijken te zijn ontspoord. Wunderbaums nieuwste voorstelling legt veel pijnpunten bloot en dat is even grappig als ontluisterend."

Theaterkrant

met Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg tekst Annelies Verbeke live muziek en compositie Frank Rosaly licht en scenografie Julian Maiwald video ontwerp Noortje van den Eijnde kostuum Lotte Goos regie-assistentie Sasha Kurensky educatie Anne Marie Westerveen techniek Jens Bakkeren, Pieter Bouma technische coördinatie Martijn Nieuwenburg productie Andrea van Bussel, Sanne Priem coproducent Theater Rotterdam (NL) met steun van VSBfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Fonds 21, VriendenLoterij Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Theater Rotterdam