programma

3, 4, 5.06

Wunderbaum | Venlo op lokatie in ’t Kielpark

Wunderbaum | Venlo op lokatie in 't Kielpark

20u30

Nieuwe voorstelling op locatie.

De inwoners van een provinciestad zijn in een ‘leefbaarheidscrisis’ beland. De bevolking kampt met haar identiteitsvraagstuk: wie zijn ze en waar moeten ze naar toe? Ze komen terecht in een spagaat tussen regionalisme en kosmopolitisme.

Wunderbaum maakt deze voorstelling in Venlo, ‘het Texas van de lage landen’, bekend om z’n carnaval, asperges, drugstoeristen en sinds kort als moederstad van Geert Wilders. De acteursgroep werkt samen met politici, muziekgroepen en lokale acteurs. Zelf spelen ze ‘kleine leiders’: mensen die grote ideeën moeten omzetten in dagelijkse praktijk. Een politieagent met twee gezonde dochters, een bevlogen politica, een middelbare schooldocente en een ambitieuze ondernemer.

Het publiek is getuige van de onthulling van een kunstwerk in de openbare ruimte. Er is een documentaire / film, een speech en dan feest met bier en worst.

Van en met_Walter Bart, Matijs Jansen, Maarten van Otterdijk, Maartje Remmers, Marleen Scholten
In samenwerking met_Tijmen Hauer (documentaire / video), Judith Van Herck (kleding), Simon Lenski (muziek), Joachim Robbrecht (dramaturgie / tekst)
Productieleiding_Marije Ruijter
Productie- assistenten_Nina Gouw, Saartje Hoogland, Eva van den Hove
Techniek_Sander Loonen, Peter Swikker
Coproducenten_Theater de Maaspoort, Rotterdamse Schouwburg, NTGent

Venlo speelt in een tent op Speelpleq, Noord Buitensingel (schuin tegenover Venlonazaal)

 

  • 03.06.10

    -  20u30
  • 04.06.10

    -  20u30
  • 05.06.10

    -  20u30