programma

9, 10.02

La Fracture

YASMINE YAHIATENE

20u30

In haar solo en eerste theatervoorstelling deelt Yasmine Yahiatene de scène met videomateriaal. De voorstelling is een onderzoek, een zoektocht naar haarzelf, naar haar verleden en vooral naar een ontcijfering van de complexe en intieme relatie met haar vader. Terwijl ze het contact met hem opnieuw probeert aan te knopen via verschillende media, keert ze terug naar haar Algerijnse en Kabyle roots, naar het alcoholisme van haar vader en naar de overlappingen tussen deze twee onderwerpen. Het is het begin van een werk van herstel en van weerbaarheid.

“Yahiatene weet te boeien en te verrassen met haar ontwapenende aanwezigheid en spitsvondige montagetechnieken. Een maker om in de gaten te houden.”

Etcetera

Over Yasmine Yahiatene

Yasmine Yahiatene is een kunstenaar van Algerijnse afkomst. Ze is thuis in zowel de beeldende kunsten, video als theater. Het openbreken van grenzen tussen haar artistiek en sociaal denken is voor haar een prioriteit. Met haar Collectif OXO geeft ze sinds 2018 workshops in gevangenissen en buurthuizen. La Fracture is haar eerste theatervoorstelling.

Credits
concept & performance Yasmine Yahiatene
co-creatie en dramaturgie: Sarah-Lise Maufroy Salomon
co-creatie en artistieke samenwerking Olivia Smets & Zoé Janssens
video Samy Barras
geluidsontwerp Jeremy David
lichtontwerp Charlotte Ducousso
productie atelier 210
coproductie Kaaitheater, Buda, Little Big Horn asbl, la Coop asbl, Shelter prod
met de steun van Fédération Wallonie Bruxelles, Buda, Pianofabriek, Citylab, Darna asbl, Ville de Bruxelles, Centre Wallonie Bruxelles, Montevideo, centre d’art Marseille, Espace Senghor, Cie L’hiver nu, Le Sillon Lauze,, ING, tax-shelter Belgische Federale Overheid

Afbeeldingen website
Foto’s: Pauline Vanden Neste

  • 09.02.23

    -  20u30
  • 10.02.23

    -  20u30