programma

22, 23.05

You are an Object to me

Charlotte Bouckaert / Platform 0090 & KVS

20u30

  • language no problem
  • voorstelling
  • Duur: 55 min
In het atelier van een schilder liggen de objecten misschien stil, maar in zijn beeld bewegen ze.

Het toneel: een groot wit horizontaal canvas, met daarop dagdagelijkse voorwerpen en performer Marie De Corte. Tussen de zwijgzame, stille objecten en het beweeglijke en expressieve lichaam ontstaat een relatie. Wat als de voorwerpen in beweging komen; aarzelen, wankelen, wegwandelen? Wat als er een ontmoeting plaatsvindt tussen de appels van Cézanne en een paar Morandi vazen? Wat als De Corte in gesprek gaat met een peer?

 

In You are an Object to me, haar nieuwste creatie,  spoort Charlotte Bouckaert ons aan om de stillevens die achteloos in onze woonkamers ontstaan, opnieuw met verwondering te benaderen. Om onze automatische en routineuze blik, de grootste vijand van het kijken, uit te schakelen. Mens en object laten sporen na in de tijd. Wat zijn de contouren die het leven achterlaat?

 

Na haar laatste voorstelling 11 Seconds, waarin ze het publiek een uur lang naar een foto van een museum laat kijken in een speels gedachtenspel over kunst, richt Charlotte Bouckaert in You are an Object to me de blik op het dagdagelijkse leven. Haar vraag: hoe dagen we het uitgangspunt van stilstand en immobiliteit waarmee we voorwerpen associëren uit?

René Margritte door de ogen van performer Charlotte Bouckaert

Bruzz interview

Charlotte Bouckaert ontwikkelt de laatste 10 jaar een beeldtaal op het snijvlak tussen beeldende kunst en live performance. Door beelden als een veranderlijk proces te ensceneren, nodigt ze haar publiek uit om zich bewust te worden van de impact van hun eigen waarneming. Haar werk neemt uiteenlopende vormen aan zoals voorstellingen, installaties, performances en video’s.

  • 22.05.24

    -  20u30
  • 23.05.24

    -  20u30

concept en regie Charlotte Bouckaert performance Marie De Corte dramaturgie Bart Van Den Eynde technische uitvoering en props Stan Wannet muziekcompositie Nicolas Roseeuw techniek Lucas Van de Voorde lichtontwerp Harry Cole kostuumontwerp Lieve Pynoo productie Platform 0090 coproductie KVS - KAAP - C-Takt - Perpodium - Playground (STUK & M, Leuven) Deze productie kwam tot stand met de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en de Vlaamse Gemeenschap met dank aan Kunstenwerkplaats Pianofabriek foto's website Charlotte Bouckaert