Gezocht: kinderen tussen 6 en 12 jaar om mee te werken aan performance

Beeldend kunstenaar Line Boogaerts en muziek-en performance maker Ine Claes presenteren op zondag 5 mei tijdens het Beyond the Black Box festival de première van hun nieuwe performance Crash Test. De performance combineert beeldende kunst, beweging en muziek. In Crash Test tekent Line op een grote glasplaat. De tekeningen worden geprojecteerd op een projectiescherm dat in de ruimte hangt.

 

Het thema van het project is ‘reizen met de auto’. Kinderen maken deel uit van een ’tableaux vivant’ terwijl ze door de ruimte bewegen op een parcours dat voor hen is uitgezet op de vloer/speelplaats. De kinderen bewegen met objecten en kostuums, hun bewegingen en poses vormen schaduwen op het scherm. Op deze manier versmelten de schaduwen van de kinderen met de tekeningen van Line en vormen de twee lagen een poëtisch geheel.

 

De kinderen zijn welkom om deel te nemen aan twee workshops in Monty, waarin ze met beweging, boeiende objecten en projectie werken.

In de eerste workshop op woensdag 17 april (13u45 – 16u30) staat het creatieproces centraal.

De tweede workshop vindt plaats voor de voorstelling op 5 mei. Hierna worden ze performer en treden ze op voor een publiek! Ervaring is niet nodig. Iedereen met goesting is welkom. 

 

Heb je of ken je kinderen tussen 7 en 11 jaar oud, die graag willen samenwerken met kunstenaars en deelnemen als performer? Schrijf ze dan nu in via [email protected].

 

Voor meer info kan je ook bellen naar 0474/481420.