programma

10, 11.09

Desire

Louis Janssens

20u30

  • Nederlands
  • festival
  • voorstelling
“In de wonderschone voorstelling Desire hunkeren vier mensen ernaar gezien te worden.”

NRC ★★★★★

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

 

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken.

 

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

 

"'Desire' is een must-see: ontroerend, inspirerend en een krachtig gebaar van aanvaarding en verbondenheid"

Juryrapport het Theaterfestival

Louis Janssens (1995) studeerde in 2018 af aan de richting Drama, KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Na de solo Serenade en het duet Analoog met Willem de Wolf (De Hoe) – beide voorstellingen werden voor het TheaterFestival geselecteerd – maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden.

tekst Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits spel Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits Eindregie Peter Seynaeve Licht & techniek Eva Dermul en Lies Van Loock Productieleiding Lori Tuerlinckx Productie vzw Louis Met steun van MMonty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs en de Vlaamse Overheid Met dank aan Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf