programma

15.03

Orphans

tg STAN

20u00

  • Engels
  • voorstelling
  • co-presentatie

Deze voorstelling vindt in hetpaleis plaats.

 

boventiteling: Nederlands

Orphans is een theatertekst van de Britse cultauteur Dennis Kelly. Het stuk vertelt een kleine geschiedenis van drie mensen. Helen en haar man Danny vieren thuis het nieuws dat Helen zwanger is van hun tweede kind. Maar dan arriveert Helens broer Liam. Hij hangt onder het bloed en beweert dat hij een gewonde jongen op straat heeft gevonden. Hoe meer Danny en Helen hem op de rooster leggen, hoe meer blijkt dat Liam toch niet zo onschuldig is als hij zich voordoet.

 

Dennis Kelly ontrafelt minutieus een moreel dilemma, waarbij de grens tussen goed en kwaad flinterdun is.

‘Maybe there’s no good and evil. Just mistakes and not mistakes.’
Er valt een lange stilte, tot een paar toeschouwers toch beginnen applaudisseren. Uiteraard. Geweldig stuk. Prachtige vertolkingen.

pzazz

Al drie decennia is tgSTAN een vaste speler in Monty met wisselende bezetting in het eigen collectief en samenwerkingen met andere spelers en jonge makers. Afgelopen seizoenen waren ze te gast met Dans voor een Actrice (Jolente De Keersmaeker) (2023), Jerusalem (2022) door Scarlet Tummers en Atta Nasser en Infidèles (2022)  ism. De Roovers.

  • 15.03.24

    -  20u00

tekst Dennis Kelly van en met Evgenia Brendes, Jolente De Keersmaeker, Atta Nasser, Haider Al Timimi, Gustavo Vieira lichtontwerp Stef Stessel kostuums Sietske Van Aerde productie STAN coproductie Kloppend Hert, Moussem Nomadisch Kunstencentrum, Toneelhuis - Antwerpen, Kunstencentrum VIERNULVIER foto's website Kurt Van Der Elst