programma

21.06

Under the Influence

Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca

En Avant

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling

Geselecteerd door Compagnie Cecilia en Theater Malpertuis voor En Avant 2024

Theatermakers en geliefden Colette Goossens en Stan Martens werden geraakt door de film A Woman Under the Influence van John Cassavetes (1974). In deze film zien we hoe de hoofdpersonages Mabel en Nick proberen om te gaan met elkaars tekortkomingen en de uitwerkingen hiervan op hun liefdesleven.

Samen met regisseur Laurens Aneca gingen Colette en Stan aan de slag met deze personages. Enerzijds eigenen ze zich het toe om de waanzin binnen hun eigen relatievorm te onderzoeken, anderzijds gebruiken ze de film als vertrekpunt om zich te buigen over bredere, maatschappelijke vragen. Welke vormen kan liefde anno 2024 aannemen? Hoe kunnen we geborgenheid rijmen met avontuur? In hoeverre kunnen machtsspelletjes, oneerlijke voordelen en subtiele wreedheden hierin gedijen?

tekst Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca spel Colette Goossens en Stan Martens regie Laurens Aneca dramaturgie Lotte Vrancken scenografie Shervine Sheikh Rezaei kostuum Lena Mariën muziek Stan Martens en Seppe Van De Veire lichtontwerp Lies Van Loock techniek Lies van Loock en Sarah Feyen productieleiding Noor De Graaf coproducenten De Theatermaker, Theater Malpertuis, C-Mine in samenwerking met Compagnie Cecilia, Het nieuwstedelijk, theater arsenaal, Kunstencentrum BUDA en Daan Borloo met de steun van de Vlaamse Overheid