programma

5, 6.02

Zero Feet Away

Tibau Beirnaert & Laurens Aneca / detheatermaker & CAMPO

20u30

  • double bill
  • voorstelling
  • co-presentatie

TECHTOPIA DOUBLE BILL

Combineer met de voorstelling All Watched Over by Machines of Loving Grace van Erza Veldhuis en Bosse Provoost op 4 februari in c o r s o en krijg korting op de ticketprijs.

Na F A G G O T S zijn Tibau Beirnaert & Laurens Aneca helemaal klaar voor een nieuwe samenwerking. In Zero Feet Away bekijken ze welke impact datingapps hebben op de beleving van intimiteit en relaties.

Ze doen dit vanuit het perspectief van een buitenaards wezen dat snakt naar menselijk contact en dit probeert te vinden via online dating. Het wezen transformeert in verschillende menselijke gedaantes om zoveel mogelijk verbindingen te ervaren, maar merkt dat de digitale platforms die bedoeld zijn om te verbinden, alleen maar leiden tot meer leegte, afzondering en eenzaamheid.

Met Zero Feet Away willen Tibau & Laurens onderzoeken hoe we, ondanks onze voortdurende pogingen om verbinding te maken via technologie, vaak nog dieper in eenzaamheid verzinken. De voorstelling presenteert zich als een uitnodiging om na te denken over de waarde van oprechte, betekenisvolle relaties in een tijdperk waarin we vaak ‘zero feet away’ zijn van potentiële connecties, maar toch verder dan ooit verwijderd lijken te zijn van echte verbondenheid.

Monty >< c o r s o presenteren ‘Techtopia’

Ook dit seizoen presenteren Monty en c o r s o samen twee voorstellingen en daarbij richten ze hun blik naar de toekomst. AI en digitale toepassingen beheersen steeds meer onze lichamelijkheid en intimiteit. Maken al die sociale – gezondheid -en datingapps ons vrijer en meer verbonden met het eigen lichaam en elkaar? Of zorgen ze juist voor beklemming en vervreemding? De theatrale verbeelding van mogelijke toekomstbeelden balanceert vaak tussen utopie en dystopie.

De beeldende voorstelling All Watched Over by Machines of Loving Grace van Erza Veldhuis en Bosse Provoost schippert tussen utopie en scepsis. De makers bevragen samen met hun spelers vrijheid en onvrijheid in relatie tot technologie.

In de solovoorstelling Zero Feet Away bekijkt Tibau Beirnaert welke impact datingapps hebben op onze beleving van intimiteit en relaties. Beiden voorstellingen schetsen een alternatieve ruimte waarin verschillende lichamen, materialen en apparaten een nieuw ecosysteem vormen.

Naast de voorstellingen is er ruimte voor ontmoeting en debat. Het volledige context-programma word gecureerd (of samengesteld?) door dramaturg Lotte Vrancken en volgt later.