programma

9.03

Jaouad Alloul & Junior Akwety in concert

Monty Take Over #2 : Mestizo Arts Platform

21u45

  • festival
  • muziek
  • gratis

Naar aanleiding van de MONTY TAKE OVER #2 nodigt Mestizo Arts Platform Jaouad Alloul en Junior Akwety uit om samen met andere multitalenten en muzikanten je mee te voeren in een muzikaal avontuur. 

 

Jaouad Alloul, Junior Akwety en Mestizo Arts Platform zijn geen onbekenden voor elkaar. Zo presenteerde Jaouad Alloul Zeemeermin als Work In Progress en werkte hij tijdens een residentie bij MAP een theaterconcert van MESSIAS uit.

Jaouad introduceert Daniel Menezes voor deze gelegenheid.

 

Junior Akwety maakte als muzikant al deel uit van de artistieke community toen MAP (Mestizo Arts Platform) nog MAF (Mestizo Arts Festival) was met de producties Malcolm X, Rumble in da Jungle, … en de afgelopen jaren met eigen residenties en Work In Progress zoals My House.

Junior Akwety nodigt voor deze gelegenheid Mamadou Dramé, Calya J en Alex H. Smith uit.

 

Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Opgeleid als banketbakker zette hij zijn eerste stappen op het podium als drag queen. Vele jaren later heeft hij zich ontpopt tot de verhalenverteller die hij vandaag is. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode zijn voor hem één grote speeltuin.

Jaouad draagt verschillende identiteiten in zich, die hij graag uit via zijn activisme en ondernemerschap. Als geen ander speelt hij met het thema gender, controversiële thema’s gaat hij niet uit de weg. Zo wordt hij vaak als ervaringsdeskundige gevraagd rond thema’s als gender, seksualiteit, religie en migratie. De vele kruispunten in zijn identiteit en zijn werk in middelbare scholen met de voorstelling ‘Zeemeermin’ vormen hiervoor het fundament. Voortdurend verlaat hij zijn comfortzone, een absolute must die Jaouad combineert met een onstuitbare drang om verhalen te vertellen.

www.jaouad.bewww.sjamaan.media – Insta: @allouljaouad – Fb: @allouljaouad

Junior Akwety verdiende niet alleen zijn strepen als succesvol rapper, producer en performer, hij heeft ook verschillende eigen podiumproducties in de stellingen staan. Zijn muziek bracht hem over de hele wereld, van Los Angeles tot Kaapstad. Hij voedt zich met nieuwe artistieke invloeden van over de hele wereld. Hij behoort tot de nieuwe generatie Congolese expatriate-artiesten die zowel de Congolese rumba vermengen met soul- en R&B-klanken als met house- en elektronische muziek.

De afgelopen jaren was hij ook te zien in KVS-producties: Malcolm X en Homme de La Mancha, Who’s Tupac?. Nu concentreert hij zich op zijn eigen projecten: een project met jongeren ‘Buren’, MY house en een project rond Rumba-muziek.

Hij is een veelzijdig kunstenaar met overweldigende energie en zoals Ciska Hoet hem passend omschreef in een interview: diplomaat van de kunsten. Zijn grootste passie blijft het bouwen van bruggen tussen mensen.

Insta: @junior_akwety

Daniel Menezes is geboren in Manaus, Amazonas Brazilië, hij leerde basgitaar spelen toen hij 17 jaar oud was. Vanaf die leeftijd tot vandaag heeft hij gespeeld met ongelooflijke muzikanten uit Brazilië, Argentinië, België, Chili en Cuba. 

Calya J., ook wel bekend als Jessica Boyeleba Balehen, is een muziekartiest uit Antwerpen. Ze schrijft/ produceert haar eigen muziek en speelt daarnaast ook een aantal muziekinstrumenten. In 2020 bracht ze haar eerste EP uit, genaamd ‘Blueprint’ met een mix van mystieke beats/soundscapes en soul/rap vocals die ze volledig zelf schreef en produceerde. Dit multitalent werkt graag samen met andere artiesten/muzikanten en spoken word artiesten, host muzikale evenementen, geeft vocal coaching en workshops songwriting.

 

Mamadou Dramé werd geboren in Casamance, in het zuiden van Senegal. Hij is een virtuoos op de kora, een West-Afrikaans instrument dat verbonden is met de traditie van de griotfamilies, waarvan hij een afstammeling is van de 6e generatie. En hij is ook een uitstekende zanger. 

Alex H. Smith is een Britse percussionist gespecialiseerd in gestemd slagwerk en marimba. Momenteel is hij gevestigd in België en draait zijn werk om interdisciplinaire samenwerking, variërend van het schrijven en uitvoeren van muziek bij poëzie tot het maken van performancekunst met wetenschappelijk onderzoek. 

  • 09.03.24

    -  21u45